Vad är CrossFit?

"Konstant varierade funktionella rörelser utförda med hög intensitet"


CrossFit utmanar dina svagheter och är konstant varierande. Vi tränar under hög intensitet och lägger stor vikt på säkerhet och effektivitet.

Mellan varje pass blandar vi tider, vikter, aktivitet, sträckor, utmaningar och övningar i ständigt nya kombinationer för att vi hela tiden vill fortsätta att utvecklas. Vi vill inte bara vara duktiga på en sak, utan många. Vi utmanar och tävlar mot oss själva.


Vår grundtanke är "Konstant varierade funktionella rörelser utförda med hög intensitet". Träningen görs till stor del med kroppen som motstånd men även med redskap som bland annat skivstänger, hantlar, kettlebells, räcken, klätterrep, hopprep, slädar, medicinbollar, sandsäckar och romerska ringar. 

Att tillsammans med andra genomgå fysiska och psykiska prövningar ger en väldigt speciell sammanhållning. Våra lokaler kallar vi för "boxar", men kan mest beskrivas som en fritidsgård för vuxna. Här umgås vi alla tillsammans, oavsett bakgrund, ålder eller kön. Här har alla en plats och vårt absoluta uppdrag är att alla ska känna sig välkomna, sedda och som en i familjen.

Majoriteten av de som tränar CrossFit gör det för att må bättre, komma i bättre fysisk form och för gemenskapens skull. Sen finns det även utövare som tränar för att tävla i CrossFit. Det finns mängder av tävlingar i CrossFit, allt från rena nybörjartävlingar till riktigt tuffa tävlingar där atleter från hela världen tävlar mot varandra. Det är det som är det fina med CrossFit - oavsett vilken nivå du är på eller vilka ambitioner du har tränar vi alla tillsammans och peppar och hjälper varandra. 

FAQ

Är CrossFit något för mig? 

Ja. Alla kan träna CrossFit, oavsett ålder, tidigare skador och nuvarande fitness-nivå. Vårt program är anpassat efter varje person för att hjälpa hen att på ett säkert sett bli en hälsosammare och mer vältränad version av sig själv. Mor-och farföräldrar och atleter på elit-nivå kan alla göra liknande pass, men anpassat efter sin egna nivå.

Behöver jag vara i form för att träna CrossFit?

Nej. CrossFit är programmet som kommer få dig i form. Oavsett vilken nivå du är på idag så kan du börja träna hos oss. När du blir mer vältränad så kommer passen bli mer utmanande för dig. Varje pass är designat för att hjälpa dig lyckas, förbättra din fitness och få dig närmare dina mål.

Är CrossFit säkert?

Ja. CrossFit är väldigt säkert. Vi anser stillasittande, dålig kosthållning och övervikt är farligt. Hos oss finns utbildade coacher som erbjuder instruktioner och coachning för att hjälpa dig röra dig på ett säkert och effektivt sätt.

Hur ska jag äta för att nå mina resultat? 

För att nå dina må snabbare så rekomenderar vi att du äter på ett sätt som stödjer din träningsnivå men inte ditt kroppsfett. Genom att undvika överdrivna mängder av näringsfattiga och kaloririka livsmedel samt hålla koll på att du får i dig rätt mängd av kolhydrater, fett och protein så kommer du kunna se resultat. Behöver du hjälp? Kontakta oss!

Vad ska jag göra om jag inte kan göra alla rörelser?

Det är därför vi coacher är här! Prata med oss så hittar vi en lösning. Många kommer in med gamla skador eller liknande. Vi betonar dock vikten av att aldrig "köra på" trots en skada som gör ont. Vi kan träna runt en skada, men säger kroppen ifrån och du har ont, kontakta en fysioterapeut.